Menu2

Adjective and Preposition 1 Exercise MCQ

72 3
2026-07-11

Adjective and Preposition 1 Exercise MCQ. Multiple Choice

100%
1. He felt ashamed his bad behavior.
with about of
2. I’m worried the test tomorrow.
with about of
3. She is scared spiders.
of with about
4. I’m pleased my exam results.
with of about
5. They were angry their teacher for being unfair.
about with of
6. We were disappointed the poor service at the restaurant.
with of about
7. He is excited his upcoming holiday.
of with about
8. She was upset the sad news.
of about with
9. I’m worried the test tomorrow.
with of about
10. They are nervous speaking in front of a big audience.
with about of
11. He is proud his son’s success.
of about with







Answer Key

1. He felt ashamed ________ his bad behavior.
Answer: Blank 1: of
We use ashamed of to talk about feeling shame or embarrassment because of something we (or someone else) did.

2. I’m worried ________ the test tomorrow.
Answer: Blank 1: about
We use worried about when we feel anxious or concerned about something that might happen.

3. She is scared ________ spiders.
Answer: Blank 1: of
We use scared of to express fear of something or someone.

4. I’m pleased ________ my exam results.
Answer: Blank 1: with
We use pleased with when we are happy and satisfied with something or someone.

5. They were angry ________ their teacher for being unfair.
Answer: Blank 1: with
We use angry with (or sometimes **angry at**) a person when we feel anger towards them. We can also say **angry about** something.

6. We were disappointed ________ the poor service at the restaurant.
Answer: Blank 1: with
We use disappointed with to express disappointment about a thing, service, or performance.

7. He is excited ________ his upcoming holiday.
Answer: Blank 1: about
We use excited about when we feel enthusiastic and happy about a future event or situation.

8. She was upset ________ the sad news.
Answer: Blank 1: about
We use upset about when something makes us feel sad, disappointed, or emotionally disturbed.

9. I’m worried ________ the test tomorrow.
Answer: Blank 1: about
We use worried about when we feel anxious or concerned about something that might happen.

10. They are nervous ________ speaking in front of a big audience.
Answer: Blank 1: about
We use nervous about to describe feeling anxious or worried about doing something.

11. He is proud ________ his son’s success.
Answer: Blank 1: of
We use proud of when we feel pride and satisfaction about someone’s achievement or about something we did.

qwertyuiop
asdfghjkl
zxcvbnm
',.
c13
c14
已複製到剪貼簿
網址 QR Code (Adjective and Preposition 1 Exercise MCQ)
本頁網址 QR Code
a-0

E-Mail:[email protected]

www.hkcards.com

2010 - 2026

hkcards 倉頡字典
學倉頡
倉頡字母及輔助字形表
下載倉頡字母及輔助字形表 4173